Films tegen vakantiefrustratie De tweede golf van de coronapandemie heeft Europa stevig onder controle. Vakantie in andere landen is weer ver weg. Veel globetrotters hebben daarom last van een acute reisbug. Als u een remedie wilt vinden, moet u nieuwe manieren vinden. Hier zijn de beste tips tegen reislust.

Er zijn films die de vakantieblues verdrijven met hun grandioze landschapsopnamen. Een van hen is “Mamma Mia!” (2008). De muzikale bewerking, met de liedjes van de popgroep ABBA, neemt het publiek mee naar een Grieks eiland. Amanda Seyfried (34) speelt Sophie, die absoluut door haar vader naar het altaar wil worden geleid. Het probleem: ze kent haar vader niet. Via het dagboek van haar moeder Donna (Meryl Streep, 71) vindt ze drie mogelijke kandidaten en nodigt ze uit – de chaos begint. De turkooisblauwe zee, de witte huizen en prachtige stranden brengen dat Griekse vakantiegevoel in de huiskamer. Als dat te kitscherig voor je is, kun je met Reese Witherspoon (44) een groot avontuur beleven. In “The Big Trip – Wild” (2015) wil Cheryl Strayed, gespeeld door Witherspoon, in het reine komen met haar verleden en begint daarom aan een 1.600 kilometer lange wandeling over de Pacific Crest Trail door de indrukwekkende natuur van de Amerikaanse westkust. Natuurliefhebbers komen met deze strip aan hun trekken.

Ook al is momenteel meestal alleen vakantie in het thuisland inbegrepen, op een gegeven moment zullen reizen naar andere landen weer zonder beperkingen mogelijk zijn. In de tussentijd kunt u de reisvrije tijd gebruiken en een nieuwe taal leren. Er zijn nu een aantal goede programma’s beschikbaar. Sommige browsergebaseerde versies zijn zelfs gratis. Als je onderweg aan je Italiaans, Chinees of Spaans wilt werken, kun je apps gebruiken. Voor veel reizigers is het bezoeken van musea een onderdeel van hun vakantie. Zelfs tijdens de Corona-crisis hoeven geliefden niet zonder te doen. Veel culturele sites over de hele wereld bieden virtuele rondleidingen aan. Op het “YouVisit” -platform kunnen kunstliefhebbers bijvoorbeeld verschillende expositieruimtes bezoeken in het beroemde Louvre in Parijs. Gebruikers kunnen ook met een muisklik de Inca-stad Machu Picchu in de Peruaanse Andes bewonderen. Dankzij “Google Arts & Culture” kunt u een omweg maken naar het International Space Station (ISS) of uzelf onderdompelen in de geschiedenis van Mexico in het National Museum of Anthropology.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *