Hieronder tref je enkele Franse kruiden en hun belangrijkste toepassingen in de Franse keuken. In bijna alle gevallen zullen verse kruiden aanzienlijk betere resultaten geven dan hun gedroogde tegenhangers. Sommige gevriesdroogde kruiden kunnen echter ook een behoorlijk bevredigende smaak geven. In de keuken is het altijd fijn om een ​​paar verse kruiden bij de hand te hebben. Kies gewoon jouw favorieten of wat er beschikbaar is. Je hoeft je echt niet te beperken tot hoe ze in recepten worden gebruikt. Stem gewoon af op de smaak en ontdek. Populaire Franse kruiden zijn rozemarijn, tijm, marjolein en oregano.

Laurierblad

Deze gedroogde bladeren hebben een uitgesproken, scherpe smaak. Ze worden gebruikt in stoofschotels, pocheervloeistoffen en marinades. Normaal gesproken is één laurierblad voldoende om een ​​heel gerecht op smaak te brengen en wordt het voor het opdienen verwijderd.

Dille

Dillezaad wordt gebruikt in marinades of om azijn op smaak te brengen. Verse dille wordt gebruikt bij vis (met name zalm), komkommers, omeletten, salades, pasta en voor dillesaus. 

Basilicum 

Basilicum wordt bijna uitsluitend in verse staat gebruikt, hoewel in olie geconserveerde basilicum zijn smaak behoudt. Gebruikt in de mediterrane keuken – tomatenmozzarella-salade , eieren, pasta, kip, vis, vinaigrette-recepten en natuurlijk pesto. 

Bouquet Garni

Een bouquet garni is een bundel Franse kruiden die samengebonden zijn met keukentouw en toegevoegd worden aan stoofschotels en andere lang sudderende gerechten. Wat er in een bouquet garni past, kan variëren, maar de klassieker is tijm, laurier en peterselie.

Kervel

Dit is een veel voorkomend kruid in de Franse keuken. Het heeft een subtiele anijssmaak en moet altijd vers en nooit oververhit worden gebruikt. Voeg op het laatste moment toe voor het beste resultaat – soepen, omeletten of bovenop een salade.

Bieslook 

Bieslook heeft een milde uiensmaak. Het wordt vers of gevriesdroogd verkocht, bieslook kan worden gebruikt in saladedressings met eieren en ook als garnering. Snijd de bieslook altijd vlak voordat je ze gebruikt om de smaak te behouden.

Peterselie

Verse peterselie is vrijwel het hele jaar door in veel delen van de wereld verkrijgbaar. Meestal zijn er twee soorten: krullend en plat blad. Bladpeterselie is sterker van smaak en houdt beter stand bij een beetje koken. Je kunt peterselie aan vrijwel alles toevoegen en natuurlijk als garnering gebruiken. Het wordt gecombineerd met knoflook om persillade te maken. Benieuwd hoe een échte Franse gerecht smaakt? Dan is het tijd om een vakantiehuizen Zuid-Frankrijk te boeken om de smaak te beleven!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *