Singlereizen Kroatie

Singlereizen Kroatie

Sinds januari 2023 is Kroatië volwaardig EU-lid. Hoewel Kroatië al jaren lid is van de EU, wordt pas sinds januari 2023 de euro ingevoerd en is het land onderdeel van de schengen-zone. Dat betekent dat er in principe geen grenscontroles meer zijn, wat zeker in de zomer wel fijn is en een hoop drukte scheelt.

Als reisorganisatie die singlereizen Kroatië aanbiedt maakt dit het land nog interessanter als reisbestemming. Met drie reizen die vanuit het mooie Split in de regio Dalmatië vertrekken weten we als geen ander hoe mooi Kroatië is.

Waarom een single reis boeken?

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je niet per se met vrienden op reis gaat. Wellicht wil je iets heel anders, heb je een concrete bestemming op het oog, liggen budgetten uit elkaar of wil je gewoon eens met andere mensen op stap. Door je aan te sluiten bij een single reis kom je allerlei nieuwe mensen tegen. Niet met het doel om een relatie te beginnen, maar vooral om samen een mooie vakantie te beleven. Een single reis werkt in dat opzicht hartstikke verruimend en er is altijd wel iemand in een groep te vinden om iets mee te ondernemen.

Drie verschillende single reizen Kroatië

Met drie verschillende groepsreizen voor overwegend singles, kun je kiezen wat het beste bij jou past.

1. Avontuurlijke strandvakantie Kroatië

Als je op zoek bent naar een echte jongerenreis is deze kampeervakantie een aanrader. Niet alleen boek je een groepsreis met een grote groep over het algemeen jongere mensen, je onderneemt ook nog allerlei uitdagende activiteiten. Door samen met je groep inbegrepen excursies te doen leer je elkaar goed kennen tijdens de reis. Wel zo leuk als je vervolgens ook uit kunt gaan. Split is als een na grootste stad van Kroatië een hippe, jonge plek met veel uitgaansmogelijkheden.

Inbegrepen bij je reissom zijn niet alleen het vervoer, maar ook verblijf en excursies. Zo gaan we zeekajakken, snorkelen, staat paintball op het programma en meer. Deze kampeervakantie vindt plaats vanaf een camping op 30 meter van het strand in een plaatsje enkele kilometers van het centrum van Split. Een gezellige boulevard waar je wat kunt eten en drinken vind je direct buiten de camping, dus levendig genoeg met vooral locals.

2. Single reis Kroatië Deluxe

Niet iedereen zit er op te wachten om dagenlang te kamperen in de zomer. Voor die groep reizigers hebben we een heerlijke reis gemaakt met verblijf in een luxe appartement, op 100 meter afstand van de camping waar de Kroatie actief reizigers verblijven. Met inbegrepen vlucht en ruimbagage is dit het alternatief voor mensen die wel wat willen ondernemen tijdens de vakantie, maar voor wie het allemaal niet zo intens hoeft. Deze groepsreis zit altijd vol. We hebben het gehele appartementencomplex tot onze beschikking in de zomerperiode, dus dat maakt het altijd extra makkelijk. 

3. Eilandhoppen in Kroatie

Een ideale manier om rond te reizen is per boot. Tijdens deze single reis Kroatie vertrek je per boot vanaf Split en vaar je een week lang van eiland naar eiland rondom Split. Een ideale manier om rond te reizen, want je hoeft je koffer niet uit te pakken, kunt genieten van drankjes aan boord en het zonnedek en komt onderweg langs mooie plekken. De boot stopt elke dag voor een paar zwemstops en vaart alleen met de eigen groep, dus je leert elkaar ook tijdens deze rondreis goed kennen.

Waarom voor Kroatië kiezen als reisbestemming?

Kroatië staat al jaren in de top5 van meestgeboekte singlereizen. Het is een prachtig vakantieland, met mooie natuur, prachtige oude gebouwen uit verschillende periodes in de geschiedenis en natuurlijk de Adriatische zee.

Kroatië is veelzijdig en is zowel voor zonaanbidders als actieve mensen een aanrader.

Reizen als single

Het grote voordeel van een singlereis is dat je je aansluit bij een grotere groep mensen waar het grootste deel solo heeft geboekt. Dat zorgt ervoor dat iedereen er zin in heeft om nieuwe mensen te leren kennen en de sfeer open en prettig is. Je zult merken dat je na enkele uren samen al een goed beeld hebt van je reisgenoten. Groot voordeel is dat er in een groep altijd wel iemand is met wie het klikt en altijd wel iemand is om dingen mee te ondernemen.

Natuurlijk is het even spannend om je alleen op te geven voor een reis, maar de ervaring leert dat die spanning in het niet valt bij de geweldige beleving van een vakantie met gelijkgestemde mensen. 

adminvlucht

Related Posts

Mooiste plekken in Kroatië? Dit zijn ze!

Mooiste plekken in Kroatië? Dit zijn ze!

7 Do’s en Don’ts als je naar Kroatië reist

7 Do’s en Don’ts als je naar Kroatië reist

Cultuur Kroatië

Cultuur Kroatië

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *